Rioolrenovatie & -herstelling

Bel gratis

0800-25345

Bij een kapot riool of lekkende afvoer is vervanging vaak de meest logische stap, maar heeft u al eens gedacht aan rioolrenovatie? Bij deze herstelling is graven of breken niet nodig en bent u verzekerd van een kwalitatieve oplossing die jarenlang meegaat.

Wat is rioolrenovatie?

Bij rioolrenovatie wordt een ‘liner’ aangebracht in de bestaande rioolbuizen en afvoeren, het zogeheten buis-in-buissysteem. Dit kan door middel van een uithardende epoxyhars met naaldvilt (kousmethode) of een spray die wordt aangebracht op de binnenwanden van de buizen. Bij deze technieken hoeven we niet te graven of breken en werken er binnen het bestaande rioolsysteem.

Is rioolrenovatie altijd mogelijk?

Voor aanvang de rioolrenovatie wordt er eerst een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek gebeurt met behulp van een zwenkkopcamera. Eventuele inlaten kunnen zo worden ingemeten en de binnendiameter van de afvoer wordt digitaal vastgesteld. Daarna wordt een uitgebreid rapport opgemaakt. Op deze manier kan bij eventuele schadegevallen of verzekeringskwesties een duidelijk beeld van de situatie voorgelegd worden.

Op basis van het haalbaarheidsonderzoek kunnen we de rioolrenovatie starten. In 95% van de gevallen is een rioolrenovatie met relining of spray prima mogelijk. Voorzien we complicaties? Dan zoeken wij samen met u naar de beste oplossing, bijvoorbeeld een deelrenovatie plus vervanging van bepaalde buizen.

Wenst u meer informatie over rioolrenovatie? Of wilt u een afspraak maken om de mogelijkheden te bekijken? Contacteer ons dan via 0800 25345 of laat uw contactgegevens achter.